23 juni 2022

Bewoners nemen hun intrek in Oost Kwartier

Bewoners nemen hun intrek in Oost Kwartier

Op donderdag 19 mei zijn de sleutels van 32 huurappartementen overhandigt aan Credit Linked Beheer, de beheer van het Groenwoningen fonds. De appartementen, gelegen in het Oost Kwartier te Bergen op Zoom, zijn ontwikkeld door Dura Vermeer Zuid en liggen op een steenworp afstand van het historische centrum.

In samenwerking met THUIS de showroom is gewerkt aan de invulling van de keukens. Tijdens gesprekken in de showroom is besproken dat we vernieuwend willen zijn en geen standaard keuken willen aanbieden. Kijkend naar de wensen en behoeften is het ons, samen met Credit Linked Beheer, gelukt om een passend ontwerp te leveren. “Wij zijn ontzettend blij en trots met het eindresultaat, en de prettige samenwerking met zowel Credit Linked Beheer als Dura Vermeer Zuid”, aldus Hans Moltzer van THUIS de showroom.

De 32 huurappartementen zijn verdeeld over 5 verdiepingen en variëren in 2-, 3- en 4-kamerappartementen. Alle appartementen zijn inmiddels volledig verhuurd en de huurders hebben eind mei de sleutel ontvangen. Dit complex beschikt ook over een dakterras waar huurders gezellig met elkaar een drankje kunnen doen.

Voorheen heeft op de locatie van het Oost Kwartier de Nedalco fabriek gestaan. Nedalco is onlosmakelijk verbonden met het industriële verleden van Bergen op Zoom. De woningen en appartementen zijn ontworpen op basis van de industriële stijl van het Nedalco-terrein en herkenbaar door enkele blauwe accenten in de ’nieuwe’ gevels. De woningen zijn zeer duurzaam en standaard voorzien van zonnepanelen, bodemwarmtepomp, douche-wtw, warmte terugwininstallatie, vloerverwarming en -koeling en triple glas.

De komende tijd zullen de omliggende appartementen en woningen worden opgeleverd.