02 september 2024

In gesprek met: duurzaamheids-manager Lizzy

Voor deze blog ging THUIS de Showroom in gesprek met Lizzy Butink, Landelijk Manager Duurzaamheid bij Duurzaamheid bij Dura Vermeer. Zij gaf ons een update over de duurzaamheidsambities van de ontwikkelaar.

In gesprek met: duurzaamheids-manager Lizzy

“De uitstoot van CO2 is de grootste boosdoener in de opwarming van de aarde. Welke impact kunnen wij maken om daadwerkelijk iets te veranderen? Die vraag speelt in de hele bouwketen. Van opdrachtgever tot bouwer, van leverancier tot klant: wij allen kunnen bewuste keuzes maken waarmee we klimaatverande- ring kunnen tegengaan.

Dura Vermeer kiest met haar Net Zero-strategie voor een zo duurzaam mogelijk gebruik van bouwmaterialen en energieconcepten in haar nieuwbouwprojecten. In 2030 moet onze CO2-uitstoot gehalveerd zijn. En per 2050 realiseren we minimaal 90% CO2-reductie, en compenseren we de rest.”

Duurzaamheid bij THUIS

Ook bij THUIS de Showroom zijn we actief bezig met onze duurzaamheidsstrategie. Mede ingegeven door de hechte samenwerking met partner Dura Vermeer richten wij ons op de stappen die wij zelf kunnen nemen om onze milieubelasting zo ver mogelijk te reduceren en te staan voor een duurzaam product. Dat doen wij enerzijds door als organisatie zelf zo duurzaam mogelijk te werken, vanaf een gasloze locatie. Met groene energie en een binnen enkele jaren volledig elektrisch wagenpark brengen we onze eigen uitstoot naar nul. Maar ook gaan we bewust om met ons productaanbod. Daarbij kijken we naar de energielabels van de apparatuur in ons assortiment en naar de uitstoot die de leveranciers van keukens, sanitair en andere afwerking produceren. Met die bewuste keuzes kunnen ook wij bijdragen aan onze toekomst.

Duurzaamheid bij THUIS

THUIS werkt graag met duurzame producten

  • De leverancier van onze keukenbladen ARTE GROUP is B-Corp gecertificeerd. 
  • De milieubewuste marmoleumvloeren van FORBO zijn bijna voor 100% gemaakt van natuurlijke grondstoffen. 
  • De ultralichte Green Gridz keukenbladen van DEKKER veroorzaken minder uitstoot en afval. 
  • MOSA gebruikt snijresten en productieafval als grondstof voor nieuwe producties. 
  • HANSGROHE voorkomt met slimme kranen dat warm water wordt verspild.

Meer weten?

Meer lezen over de Net Zero-strategie van Dura Vermeer? Neem dan een kijkje op de website: https://www.duravermeer.nl/over-dura-vermeer/duurzaamheid/