14 mei 2024

Forbo vloeren: zo groen mogelijk - van ontwerp tot einde levensduur

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw nieuwbouwhuis en wil je graag een duurzame keuze maken? Neem dan eens een kijkje bij onze vloerenleverancier Forbo Flooring.

Forbo vloeren: zo groen mogelijk - van ontwerp tot einde levensduur

Zorgvuldige materiaalkeuze

Een Marmoleumvloer is een écht natuurproduct, omdat deze voor 97% uit natuurlijke grondstoffen bestaat.

Forbo gebruikt natuurlijke, hernieuwbare materialen zoals Marmoleum (ook wel linoleum genoemd), of slijtvaste gerecyclede materialen zoals vinyl. Het mooie is: 100% van hun vloeren wordt gemaakt van traceerbare en veilige grondstoffen. Je weet dus precies wat er in je vloer zit en waar het vandaan komt. 

Forbo hanteert strenge criteria waaraan hun leveranciers moeten voldoen als het gaat om duurzaamheid. Zo zorgen ze ervoor dat de hele keten zo groen mogelijk is. Daarnaast verzamelt en publiceert Forbo duurzaamheidsgegevens over al haar producten en processen. Als klant weet je dus altijd precies wat je koopt en wat de impact op het milieu is. 

Lange levensduur voor minder afval

Hoe langer een product meegaat, hoe minder afval er uiteindelijk is. Door te kiezen voor vloeren met een lange levensduur, verbruik je op termijn minder energie bij het installeren, verwijderen en recyclen van producten. Bovendien vermijd je de negatieve milieueffecten van het kopen van meerdere nieuw geproduceerde producten. Dubbele winst dus!

Lange levensduur voor minder afval

Transparantie over gezondheidseffecten

Forbo Flooring is een van de weinige bedrijven die volledig transparant is over de gezondheidseffecten van de materialen die in de vloeren zitten. Over elk product verstrekken ze gedetailleerde informatie over de gezondheidseffecten. Deze informatie vind je op het productinformatieblad dat bij elke vloer wordt geleverd. Zo kun je met een gerust hart je nieuwe vloer uitkiezen. 

Ontwerp

Marmoleumvloeren zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en designs. De felle kleuren, zoals rood en geel zie je bijvoorbeeld weleens terug bij een kinderopvang. Toch is Marmoleum niet alleen geschikt voor bedrijven. Tegenwoordig zijn er ook hele mooie vloeren met een betonlook (Marmoleum Slate of Marmoleum Concrete) of een houtlook (Striato Original).

Ontwerp

Conclusie

Als je op zoek bent naar een duurzame vloer voor je nieuwbouwhuis, dan is Forbo Flooring zeker het overwegen waard.  

Heb je nog vragen over de duurzame vloeren van Forbo Flooring of wil je graag meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze #THUISmakers helpen je graag verder op weg naar een duurzame vloerkeuze.