15 april 2024

De leukste keukentrends van 2024 volgens onze THUISmakers

De leukste keukentrends van 2024 volgens onze THUISmakers

Je keuken is niet meer alleen de plek waar je kookt, maar ook de plek waar je borrelt, vrienden ontvangt of tot rust komt. Kies daarom voor een stijl die bij je past en tover je keuken om tot het hart van je huis! Of je nu valt voor de serene Japandi-stijl of meer voelt voor een kleurrijke oase, wij hebben de inspiratie die je nodig hebt om van jouw keuken je droomkeuken te maken!

1. De Japandi keuken

We kunnen inmiddels niet meer om deze Japans-Scandinavische woonstijl heen. Deze stijl is namelijk dé manier om rust en balans in je keuken te brengen. Denk aan lichte kleuren zoals beige of wit, in combinatie met bijvoorbeeld een chique marmeren keukenblad. Combineer deze look ook eens met hout en natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen, voor een tijdloze en harmonieuze uitstraling.

1. De Japandi keuken

2. Of ga voor juist méér kleur:

Ben je juist toe aan wat meer kleur? Ook groene en blauwe keukens zijn groeien in populariteit. En trek de kleur van de keuken eens door naar de muur en het plafond. Een geschilderd plafond kan de ruimte optisch vergroten en zorgt voor een unieke twist. Vind je het spannend om te experimenteren met kleur? Onze adviseurs helpen je graag om een palet te kiezen wat bij jou past.

3. Servies mag gezien worden!

Waarom zou je je prachtige servies verstoppen? Kies voor glazen vitrinekasten, een mooie wandplank of een nis waar je je mooiste servies en accessoires kunt tentoonstellen. Dit voegt niet alleen een persoonlijke touch toe, maar maakt van je keuken ook een ware blikvanger.

3. Servies mag gezien worden!

4. De minimalistische keuken

De minimalistische keuken bewijst dat eenvoud siert. Greeploze kasten en gestroomlijnde apparatuur zorgen voor een strakke look. Innovatieve oplossingen zoals een speciale coating tegen vingerafdrukken maken je keuken niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Zo blijft je keuken mooi, zelfs met kleine kinderen in huis.

Woonstyliste Kim: "Ook apparatuur wordt steeds beter weggewerkt. Denk aan de Bora kookplaat met geïntegreerde afzuiging."

5. De natuur als inspiratie

Haal de natuur naar binnen met houten en natuurstenen keukenbladen. Materialen als bamboe en kurk zijn niet alleen duurzaam, maar voegen ook warmte en karakter toe aan je keuken. De trend van donkerbruine houtlook keukens en zichtbare nerven past perfect binnen deze natuurlijke woonstijl.

5. De natuur als inspiratie

6. Opbergruimte!

Hoewel bepaalde items gezien mogen worden, zijn er altijd spullen die je liever uit het zicht houdt. Keukenkasten die doorlopen tot aan het plafond bieden zeeën van opbergruimte zonder dat je keuken rommelig oogt. Bonus: nooit meer de bovenkant van je kastjes afstoffen! 

In je keuken draait het om de perfecte balans tussen functionaliteit en persoonlijke stijl. Of je nu kiest voor de rustgevende Japandi-stijl, een levendige kleurexplosie, of de natuurlijke eenvoud van duurzame materialen. Jouw keuzes maken van je keuken een unieke plek. Laat je inspireren in onze Showroom! Onze expert staan met een passend advies voor je klaar.