08 juli 2024

Badkamerstijlen 2024

Een badkamer samenstellen voor jouw nieuwbouwhuis kan best lastig zijn. We helpen je graag alvast op weg met deze inspirerende badkamerstijlen. In deze blog lichten we een aantal van onze favoriete stijlen uit. Van stijlvol en tijdloos tot romantisch en minimalistisch - er zit vast een ontwerp tussen wat bij je past!

Badkamerstijlen 2024

Natuurlijk

De stijl waar verreweg de meeste vraag naar is in onze Showroom. En wij snappen wel waarom! Met het ingetogen kleurenpalet van wit en beige, kun je later namelijk nog alle kanten op. Woonstijlen die hieronder vallen zijn: Japandi, Wabi Sabi en bijvoorbeeld de Scandinavische stijl. Maar dat de stijl populair is, betekent echt niet dat elke badkamer er hetzelfde uitziet. Zo hebben we veel verschillende witte en beige tegels die je in allerlei patronen kunt leggen. Ga je voor visgraat, een horizontaal of een verticaal legpatroon? Foto: Detremmerie

Natuurlijk

Hotel chique

Denk aan bruin of zwart met gouden details. Je kunt het bij deze stijl zo gek maken als je zelf wilt! Pak uit met marmer of kies een visgraatpatroon van gouden tegels. Houd je van chic, maar wil je het liever wat ingetogener? Kies dan voor een donkerblauwe tegel in combinatie met wit marmer en gouden details. De juiste verlichting maakt het gevoel van luxe compleet. 

Hotel chique

Romantisch

Denk aan lichte pastelkleuren, organische waskommen en koperkleurige details. In onze Showroom vind je ook diverse roze wandtegels. Combineer dit bijvoorbeeld met een terrazzo vloertegel. Dankzij de verschillende kleurstellingen is deze tegel goed te combineren en geef je je badkamer net wat extra’s! Maak het geheel vervolgens compleet met koperkleurige details voor een romantisch effect. Foto: Villeroy & Boch

Romantisch

Eclectisch

Ben je niet bang voor een beetje kleur? Voer dan de eclectische woonstijl door in je badkamer. Kies voor een gekleurd badkamermeubel met daarachter een tegel met een patroon. Bij deze stijl is niets te gek! Combineer verschillende kleuren, prints en vormen. Omdat het niet perfect hoeft te zijn, kun je hier eigenlijk niet de mist in gaan.

Eclectisch

Industrieel

Een stoere woonstijl met zwart-, wit- en grijstinten. Onze Huepe douchewand sluit hier dan ook perfect bij aan. Die zwarte touch kun je trouwens overal in doorvoeren. Denk ook aan zwarte kranen en zelfs een zwarte toiletpot. Combineer dit met een grijze tegel, zoals de RAKO Extra Dark en je industriële badkamer is compleet!

Industrieel

Botanisch

Waan jezelf in de natuur in deze botanische badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een groene tegel en maak dit af met gouden details. Kleed het geheel aan met planten om het buitengevoel te versterken! Let er wel op dat je kiest voor planten die tegen een vochtige omgeving kunnen, zoals de Lepelplant. Heb je weinig licht in je badkamer? Kies dan liever voor de Sanseveria. Een houten wastafelmeubel versterkt het effect van de natuur.

Botanisch

En, zit er een stijl voor je tussen? We nodigen je graag uit voor een bezoek aan onze Showroom, waar onze THUISmakers je nog meer stijlen en mogelijkheden laten zien.